Интер разби с убедителното 6:0 Верона като гост в мач от 33-ия кръг на Серия "А". В рамките на няколко минути през първото полувреме „нерадзурите“ вкараха три попадения и решиха всичко в срещата. Хакан Чалханоглу и Един Джеко бяха точни, а Адолфо Гаич си вкара автогол. Трите попадения паднаха между 31-ата и 37-ата минути.

След почивката два гола добави Лаутаро Мартинес - в 55-ата и в добавеното време на срещата, а точен за гостите беше още и Един Джеко - в 61-ата минута. 

След категоричната победа тимът на Симоне Индзаги събра 60 точки и се върна на четвъртото място в класирането. Верона продължава битката за спасение, заемайки 17-ата позиция с 27 точки.

Големият съперник на Интер - Милан, е шести след домакинска издънка тази вечер - 1:1 с Кремонезе, който е на предпоследното място в Серия "А". Окереке даде преднина на гостите в 77-ата минута, а чак в 93-ата "росонерите" изравниха чрез Жуниор Месиаш.

В същото време Лацио прекъсна серията от две загуби и победи с 2:0 Сасуоло. Римските „орли“ вкараха едно попадение в началото на мача и едно в самия край. Точни бяха Фелипе Андерсон и Тома Башич. След успеха Лацио си върна второто място, като събра 64 точки в актива си. Ювентус се върна на третата позиция с 63 т.

В друг мач от междинния кръг Монца успя да вземе точка от още един от отборите в горната част на класирането - 1:1 с Рома. Българският национал Валентин Антов беше резерва, но не се появи в игра. 

Римските "вълци" поведоха в 24-ата минута чрез Стефан Ел Шаарауи.

Домакините изравниха малко преди края на първото полувреме. В 39-ата минута след центриране от свободен удар Лука Калдирола насочи топката точно под напречната греда на вратата, пазена от Руи Патрисио за 1:1, а до края не падна нов гол и срещата приключи наравно.

Резултатите от 3 май в Серия "А":

Ювентус - Лече 2:1

Сампдория - Торино 0:2

Салернитана - Фиорентина 3:3

Аталанта - Специя 3:2

Монца - Рома 1:1

Верона - Интер 0:6

Лацио - Сасуоло 2:0

Милан - Кремонезе 1:1

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!