ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как звездите на отборите от efbet Лига прогнозираха мача - ТУК

Интер размаза Лацио с 3:0 във втория полуфинален двубой за Суперкупата на Италия на стадион „Ал-Ауал Парк“ в Рияд и ще спори за трофея срещу шампиона Наполи, който в четвъртък срази Фиорентина със същия резултат. Маркус Тюрам (17), Хакан Чалханооглу (50-дузпа) и Давиде Фратези (87) вкараха головете за "нерадзурите"

На загрявката Матия Дзакани почувства някакъв проблем и бе заменен в стартовия състав на римските "орли" от Педро.

Интер доминираше през целия мач и напълно заслужено се класира за финала. След пропуски на Николо Барела и Маркус Тюрам в началото се стигна до 17-ата минута. Тогава французинът Тюрам се реваншира и прати топката във вратата на Проведел след асистенция на Федерико Димарко.

Лацио опита да отговори и в 22-ата минута Фелипе Андерсон си проправи триково път към границата на наказателното поле, откъдето шутира към вратата, но далеч от дясната греда на Ян Зомер. Минута по-късно Матео Дармиан нанесе удар от границата на наказателното поле, но Иван Проведел се намеси и изби.

"Нерадзурите" можеха да удвоят аванса си в 33-ата минута, когато капитанът Лаутаро Мартинес стреля силно пред наказателното поле, а Проведел беше затруднен от рикошет, но все пак успя да избие кълбото, което отиваше в долния ляв ъгъл. Три минути по-късно Барела нанесе страхотен изстрел от воле с десния крак, но разтресе напречната греда.

В последната 45-ата минута на първата част Тюрам шутира към вратата от малък ъгъл, а Алесио Романьоли изби пред голлинията. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Играчите на Симоне Индзаги продължиха да натискат и в началото на втората част, като пет минути след почивката те получиха право да изпълнят дузпа заради нарушение на Педро срещу Лаутаро Мартинес. Първоночално играта продължи, но след това ситуацията беше разгледана със системата ВАР и потвърдена от главния съдия. Зад топката застана Хакан Чалханоолу, който не сбърка за 2:0.  Малко след това капитанът Мартинес получи в наказателното поле и стреля с десния крак, но и той удари напречната греда.

В 58-ата минута "нерадзурите" изпуснаха нов шанс за трети гол. Тюрам проби отляво, влезе в наказателното поле и след това предостави кълбото за Лаутаро, който шутира мощно по тревата от границата на пеналта, но покрай дясната греда на Проведел.

Влезлият като резерва Давиде Фратези вкара третото попадение в 87-ата минута и оформи крайния резултат. Две минути след това Чиро Имобиле вкара гол за Лацио, който не бе зачетен заради игра с ръка на нападателя на римляните. До края на мача повече попадения не паднаха и така Интер си гарантира място в спора за трофея, където ще премери сили с шампиона Наполи.

ИНТЕР – ЛАЦИО 3:0
1:0 Маркус Тюрам (17), 2:0 Хакан Чалханооглу (50-дузпа), 3:0 Давиде Фратези (87)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!