Интер приключи с черната си серия, побеждавайки като домакин Палермо с 3:1 в мач от 28-ия кръг на Серия "А". Тимът от Милано направи битката за местата, гарантиращи участие в евротурнирите, още по-интересна, след като се откъсна пред Милан и подгони Топ 3.

Интер успя да постигне успех, след загуби в последните си два мача. Палермо пък продължи с кошмарното си представяне, след като не познава победата от 24 януари, когато надделя над Удинезе с 4:1.

Българинът Ивайло Чочев започна като титуляр за гостите и игра до 68-ата минута, когато бе заменен от Робин Куаисон. Той се отчете с пас по конец в наказателното поле на домакините в началото на второто полувреме. Съотборниците му обаче не се възползваха и не успяха да изравнят за 2:2.

Още в 11-ата минута Адам Ляич изведе Интер напред в резултата след прекрасен изстрел пред дъгата на наказателното поле.

Мауро Икарди в 23-ата минута реши всичко, след като засече пас на Паулисио и от трудно положение вкара в долния десен ъгъл.

Палермо успа да се върне в мача в продължението на полувремето. Риспори проби от ляво и пусна към дузпата, където Васкес с воле отбеляза за 1:2.

Въпреки силното начало на Палермо през второто полувреме, Иван Перишич уби интригата в 54-ата минута с гол-шедьовър. Интер организира атака отдясно, а Адам Ляич пусна пас към малкото наказателно поле. Там Перишич плонжира и с глава направи 3:1.

Интер заема пето място с 51 точки, като изостава на две от четвъртия Фиорентина. Палермо е на седемнайста позиция, точно над зоната на изпадащите, с 27 точки.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!