Интер навакса пасив от три попадения след първия мач и стигна до дузпи у дома срещу Ювентус, който обаче имаше повече късмет при изпълненията от бялата точка и след 5:3 в своя полза се класира за финала в турнира за Купата на Италия. В редовното време и продълженията резултатът бе 3:0 в полза на Интер, загубил със същия резултат в първата среща от полуфиналния сблъсък при визитата си в Торино.

Гостите явно бяха подценили срещата и играха с повечето от резервите си. Марсело Брозович (16, 82-дузпа) и Иван Перишич (49) след асистенция на Едер пък бяха точни за Интер в редовното време, за да елиминират пасива от три чисти попадения след първия мач. Първият от двата гола на Брозович се получи след подаване на Гари Медел.

В 54-ата минута Симоне Дзадза от гостуте можеше да реши всичко, но след шута му топката се отби от гредата. В последната 90-а минута на редовното време пък вратарят на гостите Нето предотврати четвърто попадение, отразявайки шут отблизо на Перишич.

В последната минута на второто продължение стражът на домакините Хуан Карисо спаси два удара на Алваро Мората от близка дистанция.

Така се стигна до дузпи, при които Родриго Паласио пропусна за „нерадзурите”, а всички изпълнители на „бианконерите” бяха безгрешни.