Ръководството на Интер очевидно е решило да действа абсолютно безкомпромисно към доскорошния капитан и превърнал се в товар нападател Мауро Икарди. Според информации в италианските издания „нерадзурите” са заплашили футболиста, че няма да помирише терен през оставащите 2 години по договора му с тях, ако не приеме трансфер.

26-годишният футболист има контракт с гранда от Милано до лятото на 2021-а, но е ясно, че за него няма бъдеще под ръководството на Антонио Конте. Италианецът беше категоричен по този въпрос още при назначението си, а оттогава досега Икарди тренира индивидуално и встрани от заниманията на първия тим.

До моментът играчът инатливо отхвърли няколко предложения до себе си, с което явно сериозно е разбунил духовете по високите етажи в Интер. Ясно беше, че след публичното му разжалване като капитан през февруари, отношенията между него и клуба никога нямаше да бъдат същите, а сега „нерадзурите” са решили да играят твърдо докрай.

На няколко пъти се чуваха слухове, че от лагера на Икарди проучват възможността да заведат съдебно дело срещу Интер за тормоз на работното място. За „нерадзурите” не би било трудно да оборят подобни обвинения, като продължат да водят Икарди като част от първия отбор, макар и той никога да не попада в групите за мачовете.

Разбира се, това не би било особено здравословно за клуба, който ще продължи да плаща солидното възнаграждение на нападателя, но също така той ще продължи да заема важно място в тимовия лист за Серия А и Шампионската лига.

Затова шефовете са прибегнали като форма на крайна мярка до заплахата, че ако това лято Икарди откаже да бъде трансфериран, ще бъде пратен в забвение през следващите 24 месеца.