Интер завърши 0:0 при визитата си на предпоследния Сампдория в мач от 22-ия кръг на италианската Серия "А" и изостана на 15 точки от лидера Наполи.

Още във 2-ата минута Ромелу Лукаку получи топката и стреля, но Емил Аудеро плонжира и със сетни сили спаси. Гостите продължиха да натискат и в 20-ата минута Матео Дармиан получи перфектен пас в наказателното поле, но прати топката над вратата.

Играчите на Симоне Индзаги доминираха и в 54-ата минута Федерико Димарко стреля от границата на наказателното поле, но мерникът му бе неточен. Постепенно домакините започнаха да осъществява атаки към стража на гостите Андре Онана, но по-опасните положения останаха пред тяхната врата.

В 78-ата минута Аудеро направи ново спасяване при удар на Хакан Чалханоглу, който не бе точен пет минути по-късно при нов шут. До края на срещата „нерадзуритте“ опитаха да притиснат своя съперник и в добавеното време Лаутаро Мартинес можеше да огорчи домакините, но се засуети в наказателното поле и не успя да овладее топката на изгодна позиция за удар.

След равенството „нерадзурите“ са втори с 44 точки, но вече на 15 от върха, докато "моряците" са предпоследни с 11 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!