Желанието на Валери Божинов да се завърне по-скоро към мачовете в Италия получи сериозен удар от правителството на страната. Премиерът Джовани Конте обяви, че е издал заповед, която забранява на всички професионални спортисти да провеждат съвместни тренировки поне до 13 април.

Това се отнася не само за футболистите от Серия „А“, но и за тези в Серия „Б“, където Божинов и българският национал Ивайло Чочев играят за Пескара. Забраната спира не само футбол, но и всички останали спортове в Италия.

Заповедта на премиера Конте слага край на преговорите между синдиката на играчите и Футболната лига на Италия за датата на подновяване на тренировките и мачовете. Някои клубове, най-вече Лацио и Наполи, призоваха своите футболисти да подновят занимания на клубните бази на малки групи и да дори да се явят на физически тестове.

Освен това Джовани Конте потвърди, че няма да има отпускане на строгите мерки в Италия за предстоящия на 12 април за Великден.

„Ако сега ги отпуснем, всички предишни усилия ще бъдат напразни. Когато статистиката на заболелите започне да спада, тогава ще направим облекчение на мерките. Не мога да обеща, че това ще стане на 14 април. Няма как да предполагаме. Вероятно с отпускането на мерките ще започнем Втората фаза – да живеем заедно с вируса. Да се надяваме, че скоро ще дойде и Третата фаза – да се върнем към нормалния си начин на живот“, обяви италианският премиер.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!