Младият защитник на Славия Андреа Христов тъкмо се завърна през лятото на "Овча купел", но отново може да поеме към Италия. 20-годишният бранител игра под наем през пролетта в Козенца, откъдето отново проявяват интерес към него. 

Новината обяви адвокатът на играча Пламен Пейчев, който говори пред изданието tifocosenza.it. Той ще има среща с наставника Стефано Тринчера в края на месеца и ще се обсъди възможността за завръщането на Андреа в италианския шампионат. 

"В момента Христов е в Славия, но би искал да се върне в тима. Козенца не се възползва от опцията да го откупи, а тя изтече на 15 юни. Момчето обаче остави вратата отворена. За това в края на юли насрочих среща в Милано с Тринчера, за да направим оценка на ситуацията за нов наем. Всичко обаче може да се развие и в последния ден от трансферния прозорец", обяснява Пейчев пред изданието.

През миналия сезон Христов изигра само три мача с екипа на Козенца, но явно все пак е оставил добри впечатления с изявите си, за да има отново интерес към него. Тимът от Серия "Б" го иска пак под наем за шест месеца. 

Както е известно, това лято в Славия се завърна още един талант на "белите", който игра в последните месеци в Италия - Калоян Кръстев. Талантливият нападател отбеляза победното попадение в неделя при обрата с 3:2 над Витоша (Бистрица). Андреа Христов беше резерва в този мач.