Изпадащите от Серия „А“ през този сезон май вече са ясни, а до края на сезона остават още четири месеца. Загубата на Палермо, равенството на Кротоне помогнаха на Емполи, който се наложи над Удинезе, да се отдалечи на 11 точки пред последните три тима в класирането.

Кротоне, без невъзстановения Александър Тонев, направи 2:2 като гост на Дженоа, въпреки че на два пъти се оказваше догонващ в резултата. Джовани Симеоне откри резултата за „грифоните“ две минути преди почивката, но Федерико Чекерини изравни в 54-ата. Лукас Окампос възстанови аванса на домакините с точно изпълнена дузпа в 66-ата, но четвърт час преди края на мача Джанмарко Ферари донесе точката на Кротоне, който спря серията си от три поредни загуби в Серия „А“.

Емполи записа трети пореден мач без загуба, след като постигна домакински успех с 1:0 над Удинезе. Леван Мчелидзе вкара единственото попадение в мача осем минути преди края. За „зебрите“ това е трето последователно поражение и като цяло четвърти пореден мач без победа.

Болоня излезе на десето място в класирането след победата с 2:0 като домакин на Торино. И двата гола бяха реализирани от Блерим Джемайли. Швейцарският национал откри резултата две минути преди почивката, а след това удвои в 88-ата минута. Така „биковете“ записаха трети пореден мач без успех в Серия „А“.

Сасуоло спечели с 3:1 гостуването си на последния в класирането Пескара. Така „делфините“ продължават без победа от 28 август насам, когато се наложиха с 3:0 като гост на Сасуоло в мач от 2 кръг. Алесандро Матри вкара два гола за успеха на „зелено-черните“, а едно попадение и две асистенции добави Лоренцо Пелегрини. Жан-Кристов Баебек се разписа за Пескара, а Кристиано Бираджи пропусна дузпа в края на мача.

Така Пескара остава на последното място с 9 точки, една по-малко от Палермо и Кротоне. Емполи е точно над чертата с 21, на три зад Дженоа, Сасуоло и Сампдория. Удинезе е 12-и с 25 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"