Хиляди фенове ще останат разочаровани тази вечер, след като стана ясни че звездата на Ювентус Кристиано Роналдо няма да играе в контрола срещу Вилар Пероса седмица и половина преди старта на сезона в Серия „А“. Португалският нападател има травма в бедрото, която му пречи да участва в двубоя и го принуждава да почива няколко дни.

Петкратният носител на „Златната топка“ ще се готви по индивидуална програма преди старта на шампионата срещу Парма на 24 август. Очаква се 34-годишният голмайстор да бъде готов за мача с „дуковете“.

Роналдо не игра по-рано и в контролата срещу най-добрите корейски футболисти на азиатското турне на италианския шампион, а тогава причината бе мускулен проблем.

Приятелската среща между „старата госпожа“ и Вилар Пероса се провежда преди старта на всеки сезон. Вратарят Джанлуиджи Буфон и аржентинският нападател Гонсало Игуаин се завръщат в тима след година, в която играха в чужбина. Друг аржентински национал Пауло Дибала пък се очаква да запише първи минути за „бианконерите“ след края на миналия сезон и Копа Америка. Новите попълнения Адриен Рабио, Мерих Демирал, Аарън Рамзи и Матайс де Лихтби трябвало също да участват.