Компанията „Фининвест” на собственика на Милан Силвиоо Берлускони получи 100 милиона евро транш от китайските инвеститори, които искат да купят клуба. Това е втората част от капарото, което се очакваше от Китай по сделката за закупуването на „росонерите”. Така китайците са платили общо 200 милиона евро на Берлускони и са все по-близо до придобиването на основния пакет акции на клуба.

Инвеститорите, водени от „Хайшиа Кепитъл“ и предприемача Йонгхонд Ли, подписаха още през август договор за изкупуването на „росонерите“. Те правят това чрез инвестиционната компания „Сино-Юръп Инвестъсмън Мениджмънт Чаншинг“.

Китайската компания иска да вземе 99,93% от Милан, като това трябва да стане факт на 3 март 2017 година. Остава да бъдат платени още 320 милиона евро от цялата продажна цена на клуба от Милано. Платените днес 100 милиона евро пък най-вероятно ще бъдат вложени в зимни трансфери. Според споразумението при идването им на власт, китайците се задължени да дават минимум 100 милиона през всяка от следващите три години.

Сделката се очакваше да бъде финализирана на 13 декември, но заради забавяне на чаканото одобрение от страна на китайското правителство се наложи отлагане на крайния срок. До окончателното купуване на Милан, решенията за управлението на клуба ще се взимат съвместно от досегашните и бъдещите собственици на италианския гранд.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"