Треньорът на шампиона Ювентус Масимилиано Алегри очаквано получава най-висока заплата в италианската Серия „А”, съобщава „Гадзета дело Спорт”.

Алегри има договор с „бианконерите” до лятото на 2018 година и получава по 5 милиона евро на сезон. Втори в класацията е наставникът на Рома Лучано Спалети с по 3 милиона евро на сезон, а договорът му е до края на тази кампания.

Трети е треньорът на Интер Франк де Бур с по 2,5 милиона евро на година, а след него се нарежда наставникът на Милан Винченцо Монтела с 2,2 милиона евро на сезон. Финансовите възнаграждения на треньорите на Фиорентина и Торино – Пауло Соуса и Синиша Михайлович са по 1,5 милиона евро на година.

Треньорът на Наполи Маурицио Сари е едва седми със заплата от 1,4 милиона евро на сезон и договор до лятото на 2020 година. Заплатата на Еузебио Ди Франческо в Сасуоло е 1,1 милиона евро, а Роберто Донадони получава 1 милион евро в Болоня.

По 800 хиляди евро на година прибират треньорите на Аталанта, Лацио и Сампдория – Джан Пиеро Гасперини, Симоне Индзаги и Марко Джампаоло, а треньорът на Удинезе Джузепе Якини получава по 700 хиляди евро на сезон.

Наставникът на Дженоа Иван Юрич е 600 хиляди евро на сезон. Заплатата на Роберто Де Дзерби в Палермо е 500 хиляди евро на сезона, а треньорите на Каляри и Киево – Масимо Растели и Роландо Маран получават по 400 хиляди евро на година. Заплатата на Масимо Одо в Пескара възлиза на 300 хиляди евро, а възнагражденията на наставниците на Емполи и Кротоне - Джовани Мартушиело и Давиде Никола са най-ниски - 200 хиляди евро на година.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!