Ювентус вкара късен гол на "Олимпико" в Рим и след загуба с 1:2 от Лацио стана първият финалист в турнира за Купата на Италия с общ резултат 3:2, след като бе спечелил с 2:0 в първата среща на свой терен. Валентин Кастеянос даде аванс на домакините още в 12-ата минута, а в 49-ата минута аржентинецът удвои преднината на своя тим. Гол на Аркадиуш Милик в 83-ата минута обаче класира "старата госпожа" за финала, където очаква победителя двойката Фиорентина – Аталанта. "Виолетовите" от Флоренция спечелиха с 1:0 първия мач на този двубой.

Лацио успя да поведе още в 12-ата минута, когато Луис Алберто центрира от корнер на втора греда, където Тати Кастеянос се извиси и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Душан Влахович получи топката в наказателното поле на Лацио в 23-ата минута, като не се поколеба да стреля, но Христос Мандас показа добър рефлекс и отрази.

Кастеянос бе адресат на подаване в наказателното поле на Ювентус в 44-ата минута и шутира в десния ъгъл на вратата, но Матиа Перин на свой ред направи страхотно спасяване.

Четири минути след почивката Фелипе Андерсон комбинира с Луис Алберто, който на свой ред изведе Кастеянос и нападателят прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да удвои преднината на своя тим.

В следващите минути Ювентус започна да доминира и в 56-ата минута Уестън Маккени комбинира с Влахович, чийто удар обаче бе блокиран. Само минута по-късно отново Влахович излезе на стрелкова позиция, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата на Лацио. В 83-ата минута Тимъти Уеа направи пробив по дясното крило и подаде успоредно на голлинията, като Аркадиуш Милик бе на точното място, за да чукне топката в мрежата за крайното 2:1.

До края на двубоя възпитаниците на Масимилиано Алегри продължиха да държат топката, като не позволиха на Лацио да продължи да мечтае за евентуални продължения.