Емполи победи драматично гостуващия Торино с 3:2 в мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А" и се отдалечи от зоната на изпадащите, оставяйки съперника под местата, даващи право на участие в евротурнирите. Успехът за домакините дойде след голове на Николо Камбиаги, Матео Канчелиери и Мбайе Нианг, докато Дуван Сапата вкара и двата гола за гостите.

Мачът започна чудесно за домакините, които поведоха още в 7-ата минута, когато Разван Марин подаде към Николо Камбиаги, който си спря топката на границата на наказателното поле и със силен удар я прати в горния десен ъгъл за 1:0.

„Биковете“ изравниха в 60-ата минута, когато Мергим Войвода центрира от корнер, а в наказателното поле Дуван Сапата се позиционира най-добре и с глава прати топката в мрежата на Елиа Карпиле за 1:1.

Домакинските тифози на „Карло Кастелани“ отново ликуваха в 75-ата минута, когато Матео Канчелиери беше изведен на границата на наказателното поле от Юсеф Малех и с мощен шут прати топката в левия ъгъл на вратата за 2:1.

До края на двубоя Торино опита да стигне до второ изравняване и усилията на гостите бяха възнаградени в първата минута от добавеното време, когато Раул Беланова подаде на Сапата и колумбиецът вкара за 2:2. Драмата стана пълна три минути по-късно, когато Либерато Какас центрира в наказателното поле, където Мбайе Нианг изпревари Милинкович-Савич и прати топката в мрежата, за да донесе победата на домакините с 3:2.

След загубата "биковете" остават с 44 точки на 9-ото място. Емполи пък събра 28 точки и се изкачи до 15-ата позиция.