Лацио се класира за финал в турнира за Купата на Италия. Римските "орли" елиминираха вечния враг Рома след загуба с 2:3 в реванша от полуфиналите. Първата среща завърши 2:0 за Лацио.

Сергей Милинкович-Савич откри за символичните гости в 37-ата минута. Сърбинът се възползва от колективна грешка в отбраната на съперника и довкара избита от вратаря Алисон топка в мрежата за 0:1.

Стефан ел Шарави изравни секунди преди почивката - 1:1. Той засече от точката на дузпата лошо изчистена топка от защитник в синьо и опъна мрежата зад Стракоша без забавяне.

 В 56-ата минута Чиро Имобиле отново даде аванс на "орлите" - 1:2. Той получи дълъг пас зад отбраната на Рома, излезе сам срещу Алисон и хладнокръвно го преодоля.

10 минути по-късно Мохамед Салах се разписа за 2:2. Преди това Ел Шарави уцели гредата с изстрел по диагонала, а Салах довкара топката в мрежата. 

Рома все пак се добра до победа за престиж. В последната минута Раджа Наинголан стреля силно от границата на наказателното поле, Стракоша изби лошо шута, а непокритият Салах от непосредствена близост го простреля за крайното 3:2. 

В спор за трофея Лацио ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Наполи и Ювентус. В Торино Старата госпожа се наложи с 3:1 в първаата среща. Реваншът е утре в Неапол. 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"