Лацио спечели с 2:1 при визитата си на Милан в един от най-любопитните двубои от 11-ия кръг на италианската Серия „А“ и след трети пореден шампионатан успех излезе на четвърта позиция във временното класиране. Това бе първа победа за „орлите“ като гости срещу този съперник от 30 години насам.

Мачът на „Джузепе Меаца“ започна равностойно и двата тима направиха няколко пропуска с неточни удари, за да се стигне до юбилейния гол №100 на Чиро Имобиле (25) с глава след центриране на Ладзари. Италианският национал се разписа в шести пореден двубой на „орлите“.

Радостта на гостите беше кратка и три минути по-късно Ернандес центрира, а Пьонтек опита удар и топката рикошира в тялото на Бастош, за да се стигне до автогол за 1:1. В края на полувремето влезлият като резерва Ребич на мястото на контузилия се Кастийехо за домакините и Имобиле пропуснаха от изгодни позиции.

След почивката Милан натисна, а Чалханоглу и Пьонтек нямаха късмет в завършващата фаза при ударите си. Последва спокоен период, а в края Хоакин Кореа (84) донесе победата за гостите след грешка в защитата на „росонерите“.

С този успех Лацио излезе на четвърта позиция с 21 точки и е на една за третия Рома. Милан продължава с колебливите си изяви и е 11-и с 13 точки.