Аталанта победи гостуващия Лацио с 1:0 в последния мач от 16-ия кръг на италианската Серия „А“. Гола за успеха реализира Дуван Сапата още в 58-ата секунда на срещата. В добавеното време гол на Ачерби за гостите бе отменен след намесата на ВАР заради засада.

Бергамаските поведоха така да се каже с попадение от съблекалните, след като колумбийският нападател Дуван Сапата (1) се разписа преди изминаването и на 60 секунди от първия съдийски сигнал при центриране на Робин Гозенс и неумело изчистване от Франческо Ачерби. Шест минути по-късно Сапата центрира към наказателното поле, а Стефан Раду се отчете с непохватен опит да изчисти и топката почти облиза външната страна на гредата, преди да излезе в корнер. „Орлите“ се опитаха да отвърнат на удара още до почивката, но така и не съумяха да превърнат в гол някоя от атаките си,а с пропуски се отчетоха Чиро Имобиле и Сергей Милинкович-Савич. Секунди преди края на полувремето Корея можеше да порази целта с шут отблизо, когато играч на бергамаските изчисти пред самата голлиния.

През втората гостите продължиха да имат превес по отношение владението на топката и броя на удари към противниковата врата – общо 16 на 8 в целия мач. Усилията на тима от Рим бяха на път да дадат резултат в добавеното време, когато защитникът Франческо Ачерби вкара топката във вратата след асистенция на Луис Алберто и всички от гостите се радваха, но попадението бе отменено след намесата на системата ВАР заради тънка засада.

След загубата Лацио продължи кошмарната си серия на седем мача без успех във всички турнири – четири равенства и три загуби, като с 25 точки остава на петата позиция. Аталанта се изкачи на шесто място с 24 точки и по-добра голова разлика от Рома и Сасуоло.  

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019