Лацио надви трудно у дома борещия се за оцеляване Верона с 1:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия "А" и записа трета поредна победа. Единствения гол в мача реализира Матия Дзакани, като по този начин „орлите“ събраха 55 точки и излязоха на 6-о място във временното класиране, докато Верона остава 17-и с 31 точки на сметката си.

Мачът започна с домакински натиск, но през първата част Лацио не успя да създаде сериозни главоболия за защитата на Верона, като най-доброто положение за първата част дойде в 19-ата минута. Тогава вратарят на гостите Лоренцо Монтипо спаси удар на Густав Исаксев, който засече центриране от ъглов удар.

В 48-ата минута „орлите“ нацелиха напречната греда след удар на Луис Алберто извън наказателното поле, а в ситуацията Монтипо докосна топката преди да я прати в гредата. Шест минути след това нов Алберто стигна до нов шанс за удар, но прати топката над вратата.

Натискът на Лацио продължи, като с пропуски се отчетоха Алберто, Педро и Валентин Кастеьонс между 63-ата и 70-ата минути. Натискът на римляните даде резултата в 72-ата минута, когато Алберто комбинира с Матия Дзакани, когато изведе в наказателното поле, където Дзакани финтира играч на гостите и с безпощаден удар вкара гол за Лацио!

До края на мача Лацио свали оборотите, но Верона не успя да създаде сериозни опасности пред вратата на Кристос Мандас и така тимът на Игор Тудор зарадва феновете си на „Олимпико“ с победа.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!