Наполи изненадващо загуби у дома от Лацио с 0:1 в първия мач от 25-ия кръг на италианската Серия "А". Матиас Весино (68) вкара страхотен гол и донесе успеха на "орлите", които спряха серията от осем победи на тима от Неапол за първенство и му нанесоха първа домакинска загуба за сезона. 

Гостите започнаха по-активно и още в 5-ата минута можеха да поведат, но удар на Романьоли с глава беше избит от голлинията от бранител на домакините, които постепенно натиснаха и поеха инициативата. "Орлите" се защитаваха отлично и реални голови положения за лидера липсваха през първата част. 

След почивката Наполи доминираше, като Зиелински и Кварцхелия пробваха мерника си отдалеч, но и двамата не намериха целта. 

В 68-а минута Матиас Весино шокира домакините с красив гол, преодолявайки Мерет за 0:1 при една от редките възможности за "орлите".

В 79-а минута неаполитанците стигнаха до едно най-добрите си шансове след статично положение. Първо Осимен нацели гредата с глава, а при последващото меле Проведел направи страхотно спасяване. 

До края на мача гостите успяха да удържат крехкия си аванс, за да вземат безценни три точки, с които се изкачиха на втората позиция с 48 и една повече от Интер и Милан. Наполи остава  на върха с 65 точки и комфортен аванс от 17 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!