Лацио и Верона завършиха зрелищно 3:3 на „Олимпико“ в последния 38-и кръг на италианската Серия „А“.

Гостите от града на Ромео и Жулиета поведоха комфортно чрез Джовани Симеоне (6) и Кевин Лазаня (14), но „орлите“ стигнаха до пълния обрат в резултата. Джоване Кабрал (16), Фелипе Андерсон (29) и Педро (62) се разписаха за домакините. Верона се добра до точката чрез камерунеца Мартин Хонгла (76).

Със спечелената точка римските „орли“ си гарантираха петото място в крайното класиране с актив от 64 точки, на 1 пред градския си съперник Рома. И двата столични отбора си подсигуриха участието в Лига Европа през следващия сезон. След ремито Верона финишира 9-и с 53 точки.

В друга среща от кръга Фиорентина срази Ювентус с 2:0 след попадения на Джоузеф Дънкън (45+1) и Николас Гонзалес (90+2) в добавеното време на двете части. „Виолетовите“ завършват седми с 62 точки, а „бианконерите“ са четвърти със 70 и ще играят в Шампионската лига.

Аталанта пък загуби у дома от Емполи с 0:1 след попадение на словенеца Лео Щулак (79). Берагамаските приключват на осмата позиция с 59 точки, а Емполи на 14-о място с 41.

В ранния мач Болоня постигна победа срещу Дженоа с 1:0 и изпрати „грифоните“ в Серия „Б“. Единственото попадение за отбора на Синиша Михайлович бе дело на Муса Бароу (66), който се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и вкара с плътен удар в десния ъгъл. С успеха Болоня се изкачи поне временно на 12-о място в класирането, а Дженоа завърши сезона на предпоследната позиция и дори може да остане последен при успех на Венеция утре.