Лече си осигури оставане в италианския елит след драматична победа с 1:0 като гост на Монца в мач от предпоследния 37-и кръг на Серия "А".

Гол от дузпа на Лоренцо Коломбо в 11-а минута на добавеното време донесе ценни три точки за Лече, с които тимът запази 16-а позиция на 5 точки над зоната на изпадащите кръг преди края.

Българският национал Валентин Антов отново остана на пейката за Монца. 

Двубоят се разви драматично, след като в 84-а минута отборът на Монца получи право да изпълни дузпа, но датският нападател Кристиан Гюткяер пропусна.

Дълбоко в добавеното време реферът отсъди 11-метров наказателен удар и в полза на Лече и Коломбо не сбърка, за да донесе ценната победа за тима си.

МОНЦА - ЛЕЧЕ 0:1
0:1 Лоренцо Коломбо (90+11-дузпа)

Шампионът Наполи завърши 2:2 при гостуването на Болоня в мач без значение за класирането. Неаполитанците, които си осигуриха титлата преди няколко седмици, поведоха с 2:0 с два гола на Виктор Осимен. Нигериецът се разписа в 14-а и 54-а минути и вече има на сметката си 25 попадения в калчото този сезон, с което на практика си гарантира голмайсторския приз в шампионата.

Болоня не се предаде и успя да осъществи частичен обрат, като ключово се оказа влизането в игра на Никола Сансоне. Люис Фъргюсън намали, а Лоренцо Де Силвестри изравни, като и за двете попадения асистира Сансоне.

В добавеното време Сансоне прати топката за трети път в мрежата на Наполи, но попадението бе отменено заради засада.

БОЛОНЯ - НАПОЛИ 2:2
0:1 Виктор Осимен (14), 0:2 Виктор Осимен (54), 1:2 Люис Фъргюсън (62), 2:2 Лоренцо де Силвестри (84)

В друг мач от кръга по-рано през деня застрашеният от изпадане Верона завърши 1:1 с гостуващия Емполи. Адолфо Гаич (61) изведе домакините напред, а в 96-ата минута съотборникът му Джакомо Маняни си вкара автогол.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!