Легендата на Милан и сега директор в клуба Звонимир Бобан коментира загубата с 0:5 от Аталанта по-рано днес. Славният някога гранд не беше губил с такъв резултат от 21 години, като Бобан призова за повече спокойствие.

“Не бива да захвърляме всичко свършено досега. Въпреки това, представянето ни днес беше много лошо, направо позорно, това не може да е Милан. Преди този мач играхме по различен начин и се надявахме да продължим с това. Трябва много внимателно да осмислим ситуацията, да реагираме и да покажем характер. Трудно е да говоря за индивидуалности след днешния двубой. Целият отбор не игра добре от началото до края на срещата. Не успяхме да предотвратим случилото се, тъй като съперникът беше по-добър във всяко едно отношение. Не става въпрос за отделен играч.

През 1998 година също загубихме с 0:5 от Рома, така че подобни неща се случват, това е спорт. Трябва да осмислим какво сме сторили през последните два месеца и да не захвърляме всичко. Изисква се силна реакция от всички. Загубите винаги болят, бихме искали веднага да станем конкурентоспособни. Знаем, че за момента не можем да бъдем такива. Нужно е малко време, трябва да се погрижим то да е възможно най-кратко. Няма как за 6 месеца или година да възродим Милан на Берлускони. Тази загуба беше тежък удар за нас. Трябва да се събудим и да реагираме. Няма да си почиваме много, тази Коледа няма да е приятна за нас. Стефано Пиоли? Много сме доволни от него и начина му на работа, няма съмнение в това”, заяви Бобан след мача.