Легендата на италианския футбол - Джанлуиджи Буфон намекна, че се готви за край на кариерата и отвърна на офертите на няколко европейски гранда с думите, че никога няма да е резерва.

"ПСЖ преди пет месеца ми казаха, че в края на сезона вече ще имам ролята на втори вратар. От януари досега имах достатъчно време да мисля по този въпрос и стигнах до извода, че това не е за мен. Затова се отказах от много пари и опцията да продължа така още сезон.

Тяхното искане беше напълно легитимно, разбираемо и офертата беше вълнуваща. Въпреки това на 41 години имам тази почти физиологична нужда от усещания. Емоциите внасят енергия, мечти, чувство за принадлежност към нещо важно. Това беше и избор, който нямаше да бъде в никакъв конфликт с моето минало в Ювентус.

Сега се намирам в същото положение като миналото лято - в невероятна кондиция и спокоен, в състояние на абсолютен покой, а всички врати пред мен са отворени. Всичко може да приключи след 12 месеца или 15 дни", добави още легендарният страж. 

"Получих хубави предложения, но ми липсва този тласък, за който се оглеждам. В такъв случай мога да си дам година само за мен. Една година, в която да се уча. Бих искал да посещавам треньорски курсове, може би ще уча за спортен директор или дори в бизнес училище. Бих искал да подобря английския си език. Искам да натрупам уменията, от които имам нужда, за да държа всичките си опции отворени за в бъдеще."

"Искам да бъда ясен - преживяването в Париж беше изключително по всеки възможен начин. Имаше само един недостатък, то ми костваше време далеч от моите съпруга и деца, но сега ще наваксам", допълни Буфон.