Наполи победи Фиорентина с 2:0 в двубой от 37-ия кръг на Серия А, с което измести Ювентус от местата, даващи право за участие в Шампионската лига. 

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе в 13-ата минута, когато попадение на Душан Влахович не бе зачетено поради засада.  В 20-ата минута Бакайоко стреля над вратата на домакините. В 34-ата минута Лоренцо Инсиние уцели напречната греда от пряк свободен удар. 

Втората част започна с опасност пред вратата на Фиорентина, но Пиетро Терачиано блестящо спаси удара на Матео Политано. Секунди след това Наполи имаше претенции за дузпа, но съдията даде знак играта да продължи. Реферът обаче получи сигнал от ВАР за преразглеждане на ситуацията, след което отсъди дузпа за гостите, а стражът на "ла виола" Бартоломей Драговски получи червен картон на резервната скамейка.

Зад топката да изпълни наказателния удар застана Лоренцо Инсиние, който обаче бе разочарован от стража на домакините. При добавката обаче италианският национал не сбърка (1:0). 

В 64-ата минута Инисине уцели левия страничен стълб след изстрел от границата на наказателното поле. Три минути след това отново Инсиние получи от Желински и не остави шансове на вратаря за 0:2. 

С победата тимът на Дженаро Гатузо събра актив от 76 точки на третата позиция. Четвъртият Милан е със 75 и мач по-малко, а петият Юве е със 75 точки от 37 мача. Ако Наполи и Милан спечелят оставащите си мачове от Калчото, "бианконерите" с Кристиано Роналдо ще останат извън Шампионска лига.