Аржентинската легенда на световния футбол Диего Армандо Марадона отново анализира представянето на любимия си Наполи и заяви, че отборът от Неапол е по-добър от шампиона Ювентус. Световният шампион с Аржентина от Мондиал 1986 в Мексико игра за Наполи от 1984 до 1991 година, записвайки 188 мача и 81 гола в Серия „А”.

“Дали Ювентус е по-силен от Наполи? За мен това не е истина. Няма голяма разлика между двата отбора. Според мен дори Наполи играе по-добър футбол. Когато се завърнат и контузените играчи, нещата ще изглеждат още по-добре”, сподели Марадона пред италианските медии.

“Вече казах, че 36-те гола, които вкара за Наполи през миналия сезон бяха истинско чудо. Де Лаурентис пък е готов да продаде и жена си. Той видя, че Ювентус търси нападател и им го продаде. Аз мисля, че такива решения трябва да се вземат със сърцето. Аз избрах Наполи, а Игуаин предпочете Ювентус. Времената се промениха, преди бяхме по-привързани към фланелката, а сега всички гледат само парите”, коментира легендата трансфера на сънародника си Игуаин в Ювентус през лятото.

“Искаше ми се мачовете да са днес, защото Кристиано Роналдо не е в най-добра форма. През февруари нещата ще бъдат различни. Тогава той ще играе по-добре, а това означава, че и Реал ще играе по-добре”, завърши аржентинецът с поглед към 1/8-финалните сблъсъци между Наполи и Реал (Мадрид) в Шампионската лига.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"