Треньорът на Милан Синиша Михайлович разкри методите си за работа с футболистите. Сръбският специалист призна, че често критикува свои играчи нарочно пред медиите или пред техни съотборници, за да им покаже отговорността, която носят.

„Понякога си говоря с играчите на четири очи, друг път е пред всички, а има случаи, когато това става и през вестниците. Смятам, че ако искам да го накарам да почувства отговорност, то трябва да го сторя пред останалите. Колкото до тези, които имат топки, може да ги критикуваш чрез медиите. Знам, че такъв човек ще направи всичко, за да реагира при личния контакт и да ме опровергае“, допълни Михайлович.

Сърбинът сподели, че не се чувства недоволен от своята треньорска кариера, въпреки че често става обект на нападки.

„Дотук винаги съм се справял по-добре от моите предшественици, а тези, които ме заменяха, винаги са постигали по-лоши резултати. Откакто се занимавам с това, Милан е един от редките случаи, в които мой отбор има тактически трудности“, добави специалиста.

През настоящия сезон "росонерите" се представят колебливо в Серия А и в момента заемат шесто място с актив от 49 точки. Според информациите в Италия Михайлович ще бъде освободен от президента на клуба Силвио Берлускони през лятото.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!