След две поредни загуби във всички турнири Милан се върна към успехите и спечели с 2:1 при визитата си на Болоня в мач от 20-ия кръг на италианската Серия „А“, увеличавайки аванса си на върха пред Интер, който по-късно приема Беневенто.

Милан можеше да поведе още в 12-ата минута, но Лукаш Скорупски успя да отклони в напречната греда опасен удар от фаул на Тео Ернандес. В средата на първата част гостите получиха дузпа за нарушение на Мичъл Дайкс срещу Рафаел Леао. Скорупски успя да избие удара на Златан Ибрахимович от бялата точка, но Анте Ребич (26) направи добавка за 1:0. До почивката домакините също организираха няколко опасни атаки, но Джанлуиджи Донарума спаси удари на Никола Сансоне и Николас Домингес.

В 55-ата минута гостите получиха втора дузпа след игра с ръка в пеналта на Адама Сумаоро. Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович реагира остро срещу решението на главния рефер Даниеле Довери и беше отстранен от резервната скамейка. Франк Кесие (55-дузпа) пък вкара от 11-метровия наказателен удар за 2:0.

Бившият халф на "росонерите" Андреа Поли (81) намали в края и даде някакви надежди на домакините, които така и не успяха да стигнат до точката.

След успеха си Милан е лидер с 46 точки и 5 повече от градския съперник Интер. Болоня заема 13-а позиция с 20 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"