Милан и Наполи поделиха по точка след 0:0 на „Джузепе Меаца“ в дербито от 21-ия кръг на италианската Серия „А“. Новото попълнение на „росонерите“ Кжищоф Пионтек дебютира, влизайки като резерва в 71-ата минута на мястото на Кутроне. Привлеченият от Дженоа полски голмайстор обаче не помогна на домакините на пречупят съперника, който също търсеше победата и нямаше късмет пред гола.

Гостите първи имаха шанс за попадение, но Донарума отрази още в 5-ата минута удар на Хосе Кайехон. Домакините отвърнаха с неточни удари на Сусо и Патрик Кутроне.

Играта продължи да бъде равностойна, а до края на първата част пропуски направиха Инсиние и Зелински от Наполи, както и Чалханоглу и Пакета от „росонерите“.

Домакините стартираха по-активно през втората част и Кесие направи сериозен пропуск. До 64-ата минута не се случи нищо запомнящо се, а тогава Милик от гостите шутира в тялото на вратаря Донарума. Малко след това неточен удар отправи Фабиан Руис.

В 67-ата минута Донарума спаси удар на Зелински, а десетина минути по-късно при центриране от корнер влезлият в игра Пионтек свали с глава към Матео Мусакио, който отблизо шутира, но слабо и Оспина спря топката преди голлинията.

Наполи имаше по-добри положения до края на срещата, но Зиелински не успя да разочарова Донарума. В добавеното време на мача Фабиан Руис бе изгонен за втори жълт картон след игра с ръка и гостите завършиха в намален състав.

След равенството Наполи остава втори с 48 точки и на 8 зад лидера Ювентус, който утре гостува на Лацио. Милан е четвърти с 35 точки и на пет след градския съперник Интер, на който предстои визита в Торино.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019