Милан представи официално новото си попълнение Кжищоф Пионтек, изпреварвайки лидера в Германия Борусия (Дортмунд) и испанските грандове Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид) и Барселона за подписа му. 23-годишният полски голмайстор пристига от Дженоа за сумата от 35 милиона евро, а на представянето си призна, че е сбъднал детската си мечта.

"За мен това е още една стъпка напред в моята кариера. Надявам се да играя добре с Кутроне. Искаме да вкарваме много голове заедно и се надявам, че нещата ще са добре за нас. Мога да играя с друг нападател до мен. Не съм мислел, че някога ще дойда тук. Ще направя всичко, за да върна Милан в Шампионската лига. Ще се боря за Милан. Бях фен на Милан като малък и мечтата ми беше да играя тук. Просто да стоя тук до легенди като Малдини и Леонардо е огромна чест. Надявам се, че мога да покажа моя талант във всеки мач“, сподели Пионтек, който ще играе с номер 19 на гърба си.

"Сезонът с Дженоа бе леко турбулентен, но това е футболът. Искам да тренирам здраво, смяна на треньора не е проблем за мен и бе същото в Дженоа. Страхотно е да играя на „Сан Сиро“, но мисля, че винаги ще е важно какво се случва на терена. Фокусиран съм върху това и ще дам всичко от себе си. Искам да играя в Шампионска лига“, добави полският нападател.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019