Милан спечели убедително с 4:1 при визитата си на Емполи в среща от 14-ия кръг на италианската Серия „А” и изпревари Рома на втората позиция, но „вълците” са с мач по-малко и утре приемат аутсайдера Пескара.

Нападателят Джанлука Лападула (15) даде преднина на „росонерите” след асистенция на Сусо, блеснал с изявите си и преди седмица в градското дерби срещу Интер (2:2), когато вкара два гола. Радостта на гостите бе кратка, тъй като Рикардо Сапонара (17) бързо изравни за 1:1. Този резултат остана непроменен до края на първата част.

След почивката Сусо (61) отново блесна с попадение след пас на Инасио Абате, а три минути след това Андреа Коста от домакините си вкара автогол. Сусо записа и втора асистенция в мача, а Лападула (77) вкара втория си гол и оформи крайното 4:1 за Милан.

След успеха си Милан е втори с 29 точки и 3 повече от Рома, но и с 4 по-малко от лидера Ювентус, който също като „вълците” е с мач по-малко и утре гостува на Дженоа. Емполи и над зоната на изпадащите, заемайки 17-а позиция с 10 точки преди останалите срещи от кръга.  

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"