Милан разби у дома борещия се за оцеляването си в елита Емполи с 3:0 в първия мач от 25-ия кръг на италианската Серия „А“ и се бетонира на четвъртата позиция. Кжищоф Пионтек (49), Франк Кесие (51) и Саму Кастийехо (67) вкараха головете, а други две попадения на домакините бяха отменени след намесата на ВАР.

„Росонерите“ продължиха да демонстрират страхотната си форма напоследък и в този мач, вкарвайки гол още в 7-ата минута. Лукас Пакета засече центриране на Рикардо Родригес отляво и в вкара топката във вратата, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено заради засада. До края на полувремето домакините не успяха да пречупят съперника, след като само Кастийехо на два пъти застраши сериозно вратата на Бартломей Драговски, който показа класа и изби ударите.

Малко след почивката в рамките на две минути играчите на Дженаро Гатузо си осигуриха комфортен аванса. Привлеченият от Дженоа полски голмайстор Кжищоф Пионтек (49) получи прекрасен пас в наказателното поле от Хакан Чалханоолу и не сбърка от близка дистанция. Скоро след това Франк Кесие (51) прехвърли Драговски след асистенция на Саму Кастийехо (67), който пък направи резултата класически след прекрасно центриране по земя на Андреа Конти отдясно.

В 78-ата минута Фабио Борини вкара четвърти гол във врата на Емполи след самостоятелен пробив, но и това попадение не бе признато след намеса на ВАР, която установи, че Патрик Кутроне е бил в засада при тази ситуация, блокирайки защитник. В добавеното време Борини имаше още едно добро положение, но не успя да направи победата на домакините по-изразителна.

След 12-ия си успех за сезона Милан остава твърдо четвърти с 45 точки и само на една зад градския съперник Интер, както и на 4 пред Рома. Емполи е точно над опасната зона, заемайки 17-а позиция с 21 точки преди останалите срещи от кръга.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019