Милан победи у дома Торино с 5:4 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия. В редовното време и продълженията резултатът беше 0:0, а при дузпите „росонерите“ не сгрешиха нито веднъж.

Златан Ибрахимович започна титуляр за домакините след дълго лечение на контузия, но бе заменен на полувремето от Хакан Чалханоглу.

През първата част липсваха интересни ситуации пред двете врати, след като почивката в 50-ата минута стражът на гостите Ваня Милинкович-Савич се намеси при силен удар на Рафаел Леао. Диого Далот направи сериозен пропуск в 58-ата минута, когато топката се удари в лявата греда на вратата на "биковете".

Съдията Паоло Валери показа директен червен картон на вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума, който бе на резервната скамейка в този двубой, а домакините можеха да поведат в 87-ата минута, но Браим Диас не успя да намери очертанията на вратата.

В продълженията нямаше сериозни опасности за гол и логично се стигна до дузпи. При тях Томас Ринкон пропиля четвъртата за гостите, след като Чиприан Татарушану спаси удара му. "Росонерите" бяха безгрешни от бялата точка, а последната дузпа за тях реализира Хакан Чалханоглу, който ги класира за следващия етап от надпреварата.