Милан е само на 68 милиона евро от рекорда на Реал (Мадрид) за най-много похарчени средства за нови попълнения, сочи статистиката. До момента “росонерите” са инвестирали 190 милиона евро за нови играчи това лято, а „кралският” клуб похарчи 257,4 милиона евро през лятото на 2009 година. Тогава „белият балет” привлече звезди като Кристиано Роналдо, Кака, Шаби Алонсо и Карим Бензема.

От началото на настоящия трансферен прозорец Милан е изключително активен на пазара. Само за последните двама играчи, които се присъединиха към клуба, „росонерите” платиха почти 60 милиона евро. Леонардо Бонучи пристигна от Ювентус за 42 милиона евро и подписа договор до лятото на 2020 година. След него пък контракт до лятото на 2020 година парафира Лукас Билия, за когото „росонерите” плащат 17 милиона евро на Лацио. Сумата за 31-годишния аржентинец може да нарасне, тъй като „орлите” могат да приберат още 3 милиона евро под формата на бонуси.

„От първия ден обещах покупки за Милан. Ние отново ще бъдем велики, в Италия и в Европа. Убедени сме, че феновете отново ще се гордеят с тима”, споделя китайският собственик Юнхун Ли очакванията и на феновете на клуба, които очакват Милан отново да бъде отбор от световна класа. Тимът се връща този сезон на европейската сцена и на 27 юли започва в третия кръг от квалификациите на Лига Европа срещу румънския Университатя (Крайова). Първият мач е в Румъния, а реваншът е на 1 август на „Джузепе Меаца”.