Милан победи гостуващия Фиорентина с 2:1 в среща от 25-ия кръг на италианската Серия „А”.

„Виолетовите” от Флоренция започнаха по-активно и пропуски последвателно направиха Йосип Иличич, Матиас Весино и Борха Валеро, който най-сериозно затрудни вратаря Донарума, справил се все пак с удара.

„Росонерите” издебнаха своя шанс и поведоха с гол на Юрай Куцка (16), който бе изпуснат от защитата на гостите и след центриране от фаул се разписа с глава за 1:0.

Гостите отвърнаха много бързо и изравниха чрез Никола Калинич (20), който засече центриране на Федерико Киеза.

Играчите на Винченцо Монтела обаче отново ликуваха след красиво попадение на Жерард Деулофеу (31), който реализира с техничен удар, пращайки топката неспасяемо в далечния ъгъл. До края на полувремето пропуски направиха Гонсало Родригес от гостите и Марио Пашалич от „росонерите”.

След почивката „виолетовите” се опитаха да установят натиск, а вратарят на домакините Донарума се намеси решително след удар а Весино. Милан рядко поглеждаше в атака, а в 74-ата минута Сусо опита да си изпроси дузпа, но получи жълт картон за симулация. В 85-ата минута Инасио Абате направи непростим пропуск очи в очи с вратаря на гостите Татарушану, който с блестяща намеса спаси.

С успеха си Милан събра 44 и остава на седма позиция, доближавайки се на 3 точки от шестия Лацио. Фиорентина е на осмо място с 40 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"