Милан намери разрешение на грандиозния скандал отпреди няколко дни и уволни един от шефовете. „Росонерите“ излязоха с официално изявление, че легендата Звонимир Бобан вече не е част от клубното ръководство. 51-годишният хърватин призна, че изпълнителният директор на клуба Иван Газидис е действал зад гърба му и е преговарял с германския специалист Ралф Рангник без знанието на останалите ръководители на “росонерите”.

“Милан потвърждава, че е уведомил Звонимир Бобан за незабавното прекратяване на договора му като директор в клуба. Отборът благодари на Бобан за службата му в клуба през последните девет месеца и му пожелава всичко най-добро в бъдещата му професионална кариера. Клубът ще продължи да подкрепя Стефано Пиоли и неговият първи състав във всички отношения, като гледа оптимистично на оставащите мачове от този сезон. Амбицията на клуба остава завръщане в елита на европейския футбол, докато се инвестира в тима отговорно и в изпълнение на Финансовия феърплей на УЕФА”, гласи съобщението на сайта на “росонерите”.

“Благодарим на Звоне за усилията му през последните девет месеца и му желаем успех в бъдещите му начинания. Сега трябва да насочим вниманието си към футбола и предстоящите ни важни мачове. Стефано Пиоли и неговият щаб вършат изключителна работа с подобряването на представянето на отбора с всяка седмица и те ще имат нашата пълна подкрепа, докато продължават да се трудят в тежък за страната период”, коментира пък изпълнителният директор Иван Газидис новината.