Милан победи драматично Торино с 4:2 след продължения и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия, където ще срещне Ювентус. В редовното време мачът на "Джузепе Меаца" завърши 2:2, като домакините се спасиха в добавеното време и вкараха мача в продължения.

Преди първия съдийски сигнал "росонерите" почетоха баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина преди два дни в катастрофа с хеликоптер. Коби беше фен на Милан, а тази вечер играчите на италианския гранд излязоха с черни ленти, докато много от привържениците на тима бяха дошли с потници с името на Брайънт. На светлинното табло се появи и ликът на легендата, а тифозите опънаха транспарант с надпис: "Почивайте в мир, Коби и Джиана! Завинаги заедно!"

Милан поведе с попадение на Джакомо Бонавентура (12) и напълно доминираше, но въпреки това Глейсон Бремер (35).

През втората част отново Бремер (71) беше точен и даде преднина на „биковете“, които се виждаха на 1/2-финал, но в добавеното време Хакан Чалханоглу (90+1) изравни със страхотен гол за 2:2 и прати мача в продължения.

В добавените 30 минути "росонерите" превъзхождаха съперника и с голове на Чалханоглу (106) и Ибрахимович (109) се класираха за следващата фаза на турнира.