Милан официално представи турския национал Хакан Чалханоолу, който пристига от Байер (Леверкузен). Договорът на 23-годишния халф е за четири сезона до лятото на 2021 година, а според немските медии трансферната сума е между 20 и 25 милиона евро.

„Трите години в Байер бяха много емоционални. Искам да благодаря на клуба и преди всичко на феновете. Подкрепата бе огромна точно по време на моето четиримесечно наказание. Искам да отворя нова глава в развитието на моята кариера. Благодаря на Милан, че този трансфер се случи. Приятно е да виждаш, че ти имат доверие. Искам да се отплатя за него. Последните четири месеца бяха много тежки за мен заради дисквалификацията. Сега съм нетърпелив да покажа на какво съм способен. Благодаря за възможността да играя на “Сан Сиро”. Милан е огромен клуб, с невероятна история. Искам да му помогна да се завърне на върха”, сподели Чалханоолу след подписването на договора си.

Турският национал е шестото ново попълнение на „росонерите” това лято след Фабио Борини, Франк Кеси, Матео Мусакио, Рикардо Родригес и Андре Силва.