Милан разби с 5:1 Каляри у дома в мач от 36-ия кръг на Серия "А" и се върнаха на пътя на успехите след три равенства и загуба, гарантирайки си второто място в крайното класиране. Исмаел Бенасер, Кристиан Пулишич на два пъти, Тижани Райндерс и Рафаел Леао отбелязаха головете за важния успех, а почетното попадение на гостите бе дело на Нахитан Нандес.

Домакините владееха повече топката и по-настървено търсиха гола. Десетина минути преди края на първата част те излязоха напред в резултата. Удар на Самуел Чуквуезе беше отразен от Симоне Суфет, но веднага след това Исмаел Бенасер не пропусна да се разпише за 1:0.

В 49-ата минута късметът покри Каляри. Удар на Рафаел Леао срещна напречната греда. Около час игра след началото Пулишич беше изведен зад защитата на сардинци. Националът на САЩ хладнокръвно преодоля вратаря и удвои аванса на своя тим.

Каляри върна един от головете в 63-тата минута, когато Нандес беше намерен в наказателното поле. Защитата на Милан бе хваната неподготвена и от непосредствена близост той не пропусна за 2:1.

До края домакините нанизаха нови три гола, като пропуснаха поне още толкова. Четвърт час преди изтичането на редовното време Тижани Райндерс наниза изключителен гол за 3:1. След поредицата от пропуски, в 83-тата минута дойде ред и на Рафаел Леао. Португалският нападател се измъкна от защитата на Каляри и се възползва от извеждащия пас на Бенасер. Той подмина вратаря и чукна топката в опразнената врата за 4:1, а четири минути по-късно Пулишич беше изведен в наказателното поле и оформи крайното 5:1.

С трите точки миланци си гарантираха финиширане на второто място в крайното класиране, точно зад шампиона Интер. Милан е с актив от 74 точки, на 7 пред третия Болоня при оставащи два кръга. Каляри е 15-и 33 точки. В следващия, предпоследен кръг от Серия А, тимът на Стефано Пиоли гостува на Торино, докато Каляри гостува на Сасуоло.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!