Милан спечели драматично с 4:2 при визитата си на Болоня в мач от деветия кръг на италианската Серия „А“. Домакините завършиха мача с деветима на терена и успяха да наваксат два гола пасив, но не издържаха в края. Златан Ибрахимович пък първи си вкара автогол, а след това реализира последния гол за гостите.

„Росонерите“ поведоха с гол на Рафаел Леао (16) след много добра контраатака. Четири минути след попадението Болоня остана с човек по-малко, тъй като Сумаоро бе изгонен с директен червен картон. Милан се възползва от числения превес на терена и удвои аванса си чрез Давиде Калабрия (35) с далечен удар.

След почивката в 49-ата минута Златан Ибрахимович си вкара автогол и върна надеждите  на домакините, които скоро след това изравниха с гол на Муса Бароу (51) след контраатака.

Болоня остана с двама човека по-малко на терена, след като Роберто Сориано бе изгонен също с директен червен картон в 58-ата минута. Първоначално съдията Валери подмина ситуацията, но след намесата на ВАР прецени, че влизането на Сориано е прекалено агресивно спрямо Бало Туре и му показа пътя към съблекалните.

Гостите натискаха с двама човека повече и усилията им бяха възнаградени. Исмаел Бенасер (84) се разписа с удар от дъгата пред наказателното поле. Златан Ибрахимович (90) пък изкупи вината си за автогола и вкара в правилната врата с удар от границата на наказателното поле.

В други срещи от кръга Емполи победи Салернитана с 4:2 като гост, а Сасуоло се наложи с 3:1 при домакинството на Венеция.

След успеха си Милан излезе начело в класирането с 25 точки, а Болоня е осми с 12 точки преди останалите срещи в неделя.