Шампионът Милан срази Ювентус с 2:0 на „Сан Сиро“ в дерби мача от 9-ия кръг на италианската Серия "А". Головете бяха дело на Фикайо Томори (45+1) и Браим Диас (54).

Мачът започна с натиск на домакините и в 20-ата минута след изпълнение на корнер, топката се озова в краката на Рафаел Леао, който стрелят, но ударът му срещна левия страничен стълб.

"Росонерите" продължиха да доминират и в 34-ата минута Леао стреля от далечна дистанция към десния ъгъл на вратата, но Войчех Шчесни се намеси и спаси.

В първата минута на добавеното време на първата част Оливие Жиру шутира, но ударът му бе блокиран от бранител на Ювентус и Фикайо Томори с добавка вкара за 1:0.

Девет минути след началото на второто полувреме Браим Диас навлезе в наказателно поле на „бианконерите“ със страхотен дрибъл и удвои аванса на Милан. До края на мача "старата госпожа" имаше един шанс да намали изоставането си, но удар на Аркадиуш Милик бе отразен с вещина от Чиприан Татарушану.

След тази победа Милан се изкачва на 3-ата позиция във временното класиране с актив от 20 пункта, докато Ювентус остава на 8-о място с 13 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!