Милан спечели драматично с 1:0 при гостуването си на Удинезе в среща от 11-ия кръг на италианската Серия „А“ и се изкачи до четвъртата позиция.

Първата част бе динамична с положения и пред двете врати, но без попадения. Вратарят на гостите се намеси решително след опасен удар на Пусето в началото, а след това Мондрагора, Кевин Лазаня и Фофана не намериха целта. „Росонерите“ отвръщаха с неточни удари на Сусо и Кутроне.

В 23-ата минута Гонсало Игуаин показа с жест, че е получил травма, а в 35-ата минута аржетинецът окончателно бе заменен принудително и вместо го мача доигра Саму Кастийехо.

След почивката в 59-ата минута „росонерите“ пропуснаха отличен шанс. Кастийехо напредна отлично по крилото и върна топката към Сусо, който обаче шутира покрай вратата. В ответната атака Донарума спаси вратата си след удар на Пусето, а след това бе отсъдена и засада.

Вратарите продължиха с блестящите си намеси, а най-интересно бе добавеното време. Първо съдията Марко ди Бело вдигна червен картон на влезлият като резерва Брам Нуйтинк, а в последната си атака Милан стигна до победно попадение на Алесио Романьоли (90+7). Домакините оспорваха с претенции за засада, но съдията не уважи протестите им и Милан записа трета поредна победа.

Така „росонерите“ събраха 21 точки и с по-добрата си голова разлика изместиха Лацио от четвъртата позиция. Удинезе е на 16-о място с 9 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А" - ТУК