Шампионът на Италия Милан стартира защитата на титлата си в Серия "A" с победа 4:2 над Удинезе.

Два гола вкара хърватският нападател Анте Ребич, а по едно попадение на Тео Ернандес и Брахим Диас оформиха убедителната победа на "росонерите". 

Защитникът на Удинезе Родриго Бекао изведе тима си напред в 90-ата секунда на двубоя. Но в 11-ата минута резултатът вече беше 1:1 след точно изпълнена дузпа от Тео Ернандес. Съдията се нуждаеше от помощта на ВАР, за да види нарушение на Брандън Сопи срещу капитана на домакините Давиде Калабрия. 
Четири минути по-късно Анте Ребич обърна хода на мача с първия си изстрел, който беше много мощен и не остави шансове на вратаря на Удинезе Марко Силвестри.

В четвъртата минута на добавеното време на първото полувреме бранителят Адам Месина изравни с глава за Удинезе, засичайки центриране на Роберто Перейра - 2:2.

В първите секунди след подновяването на играта защитата на гости направи серия от фатални грешки, за да позволи на Брахим Диас да oтбележи за 3:2. В 68-ата минута Ребич реализира за втори път и Милан спечели с 4:2. 

В друг мач от първия кръг в Серия "А" Аталанта ликува с 2:0 при гостуването на Сампдория и загатна, че отново ще играе водеща роля в първенството. Точни бяха Рафаел Толой в 26-ата минута и Адемола Лукман секунди преди края.