Милан разби четвъртодивизионния италиански Лумедзане със 7:0 в първата си контрола за лятото. Двубоят се игра на клубната база на „росонерите“, а дебют за тима на Стефано Пиоли записа Кристиан Пулишич, който се отчете с две асистенци.

В 5-ата минута привлеченият от Челси американски национал намери Томасо Побега, а той прати топката в мрежата. Същата комбинация сработи и в 17-ата минута – нова асистенция на Пулишич и нов гол на Побега за 2:0. Минута по-късно Жуниор Месиас вкара след пас на Раде Крунич. Лоренцо Коломбо пък се разписа в 20-ата минута за 4:0.

Лука Ромеро, който също записа първи минути с червено-черния екип, се появи след почивката и асистира на Коломбо в 56-ата минута за 5:0. Аржентинецът вкара и първия си гол за Милан от дузпа в 80-ата минута. Две минути след това Кевин Дзероли оформи крайното 7:0.

Милан ще се изправи срещу Реал Мадрид, Ювентус и Барселона по време на турнето си в САЩ, а след това ще играят у дома с Монца преди началото на сезона. "Росонерите" гостуват на Болоня в първия кръг от Серия "А".