Милан изтърва два гола аванс, но въпреки това победи драматично гостуващия Лацио с 3:2 в страхотен спектакъл от 14-ия кръг на италианската Серия „А“.

Хърватският национал Анте Ребич (10) и асистиралият му турчин Хакан Чалханоглу (17-дузпа) дадоха комфортна преднина на „росонерите“. Луис Алберто (27) обаче върна един гол скоро след това, а през втората част Чиро Имобиле (59) изравни след пас на Сергей Милинкович-Савич.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Домакините натиснаха до края на мача в търсена на победен гол и го постигна в последните секунди чрез Тео Ернандес (90+2).

Така Милан събра 34 точки и завършва годината на първата позиция с точка аванс пред градския съперник Интер. „Орлите“ от Рим са осми с 21 точки.

В същото време Рома надви у дома Каляри също с 3:2 и се изкачи на третата позиция с 27 точки. Жордан Верету (11), Един Джеко (71) и Джанлука Манчини (77) вкараха головете за „вълците“. Жоао Педро (59, 90+1) се разписа на два пъти за гостите от Сардиния, които са 15-и с 14 точки.

Наполи пък се спаси от загуба и изравни на Торино у дома за крайното 1:1 в добавеното време. Арманди Идзо (56) бе дал преднина на „биковете“, но Лоренцо Инсиние (90+2) донесе точка на Наполи, който е пети с 25 точки. Торино остава последен с 8 точки.

В други срещи от кръга тази вечер Болоня навакса два гола изоставане и завърши 2:2 с Аталанта, Сампдория загуби от гостуващия Сасуоло с 2:3, а Удинезе падна с 0:2 от Беневенто на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"