Монца загуби с 0:1 от Емполи като гост в мач от 10-ия кръг на Серия А, а Валентин Антов изгледа от скамейката загубата на тима си.

Първата чиста възможност в мача дойде в 10-та минута, когато Гилермо Викарио от Емполи овладя в наказателното поле, но ударът му бе право в тялото на вратаря на Монца. Секунди по-късно Николас Хаас изстреля отскочила топка и успя да вкара в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0 за Емполи.

Голът бе разглеждан около три минути, но попадението бе зачетено. В 26-та минута Матиа Дестро получи страхотно подаване от пряк свободен удар, но стреляйки отблизо, уцели лявата греда.

В 51-та минута Емполи удвои резултата, но голът бе отменен заради засада. Две минути по-късно Карлош Аугусто имаше шанс, след като получи шанс. Той опита удар от границата на наказателното поле, но той премина встрани от вратата.

Недим Байрами от домакините овладя в 66-та минута и стреля инстинсктивно, но топката излезе в аут. В 72-та минута Самуеле Бириндели от Монца се свлече след съприкосновение, искайки дузпа, но претенциите му не бяха уважени.

Гилермо Викарио направи великолепно спасяване минута преди края на мача, след като Монца имаха възможност да изравнят, но вратарят на домакините се прояви бляскаво, за да отрази. В 96-та минута Николо Ровела от гостите бе изгонен с директен червен картон.

С тази победа Емполи са вече 11-ти с актив от 11 точки, докато на 13-та позиция е Монца с 10 пункта.