Ювентус се изкачи на първото място в италианската Серия "А", след като победи с 3:0 като гост Дженоа в мач от шестия кръг. Срещата се проведе пред празни трибуни заради наказание на домакините, причинено от поведението на тифозите по време на генуезкето дерби със Сампдория за Купата на Италия.

Воденият от Тиаго Мота тим се пребори за трите точки през второто полувреме, когато на терена на "Луиджи Ферарис" в Генуа блесна сръбският нападател на торинци Душан Влахович. Балканецът първо даде преднина на Юве в резултата от дузпа в 48-мата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Кони Де Винтер в наказателното поле на "грифоните". Само седем минути по-късно Влахович реализира още едно попадение, този път с диагонален изстрел, с което доближи още повече тима си до победата. След това Теун Коопмайнерс от Юве уцели греда, а крайния резултат оформи португалската резерва Франсиско Консейсао с гол в 89-тата минута, като се разписа от близка дистанция с левия крак.

По този начин "бианконерите" продължават без получен във вратата си гол от началото на сезона в италианското първенство. "Старата госпожа" е с голова разлика 9-0.

С този успех Юве събра 12 точки, като изпревари в подреждането Торино, Милан и Интер. Всички те са с по 11 точки, като "биковете" от Торино имат и мач по-малко. Наполи пък утре също може да стъпи на върха, ако се справи у дома с Монца. Дженоа заема 16-о място в таблицата с 5 точки.