Шампионът Интер разби у дома Дженоа с 4:0 и започна успешно защитата на титлата си в Серия "А". Срещата беше официален дебют на новия треньор на „нерадзурите“ Симоне Индзаги, чийто тим въпреки драстично намаления бюджет и раздялата с основни фигури като Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими, даде сериозни индикации за нов шампионски трофей.

Домакините поведоха в началото с гол на словашкия си бранител Милан Шкриниар (6), който скочи най-високо при центриране от корнер на Чалханоглу и не остави никакъв шанс на Сиригу за 1:0. Скоро след това самият Хакан Чалханоглу (14) удвои аванса на „нерадузирите“ след комбинация с новото попълнение Един Джеко и мощен шут от средна дистанция.

В 24-ата минута Един Джеко нацели напречната греда, а в продължението на първата част ВАР отмени и гол на Иван Перишич заради засада.

В 56-ата минута Чалханоглу намери мрежата на "грифоните", но малко след това видя и флага за засада. Резервата Артуро Видал (74) направи разликата класическа с прецизен шут, а Един Джеко (88) с глава оформи крайния резултат с дебютния си гол за Интер.

В друга среща от кръга по-рано през деня Сасуоло спечели с 3:2 при визитата си на Верона.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИТАЛИЯ ВИЖ ТУК !!!