Наполи размаза у дома Емполи с 5:1 в първия мач от 11-ия кръг в италианската Серия „А“ и се доближи на три точки от шампионата и лидер Ювентус, който утре приема Каляри.

Лоренцо Инсиние (9) вкара първия гол в мача след пас на Кулибали, а белгийският национал Дрис Мертенс (38, 64, 90+3) се отличи с хеттрик и записа името си в историята на италианския елит. Инсиние на два пъти и Хосе Кайехон подадоха за головете на нападателя, който е най-резултатният белгиец в Калчото за всички времена със 75 гола, оставяйки зад себе си Луис Оливейра със 72 попадения. Така Мертенс задмина и клубната легенда Карека, който остава със 74 попадения. Бразилецът бе част от шампионския състав на Наполи през сезон 1989/90 и игра в Серия „А“ до 1994 година.

Полякът Аркадиуш Милик (90) се разписа след пас на Мертенс между втория и третия гол на белгиеца, а точен за гостите много преди това бе Франческо Капуто след асистенция на босненеца Раде Крунич.

След осмия си успех за сезона Наполи е втори с 25 точки преди останалите срещи от кръга. Емполи остава в опасната зона, заемайки 18-о място с 6 точки.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"