Наполи и Рома завършиха зрелищно 2:2 на "Диего Армандо Марадона" в мач от 34-ия кръг на италианската Серия "А". Гостите от Рим поведоха с гол на Пауло Дибала от дузпа, но с попадения на Матиас Оливера и Виктор Осимен обратът беше факт. Все пак Тами Ейбрахам донесе точката за отбора на Даниеле де Роси в края

В 6-ата минута Лоренцо Пелегрини стреля с глава, но ударът му премина над напречната греда. Секунди след това и Наполи имаше добър шанс. Виктор Осимен бе близо до гол. Изпълнението му обаче бе блокирано в последния момент от бранител на римския "вълци".

В 18-ата минута Осимен пробва късмета си от границата на пеналтерията, но ударът му не бе добре насочен и Миле Свилар спаси спокойно. Нигериецът имаше още едно положение 12 минути по-късно. Той получи в наказателното поле. Свилар обаче отново бе на точното място.

Девет минути преди края на първото полувреме Андре-Франк Замбо Ангиса направи хубав пробив и стреля от вътрешността на пеналтерията, но изстрелът му бе неточен. В 40-ата минута Хвича Кварацхелия отправи удар от границата на наказателното поле. Вратарят на "джалоросите" пак спаси. В края на първата част и Джовани ди Лоренцо застраши вратата на Свилар. Той засече центриране от статично положени, но ударът му с глава премина покрай левия страничен стълб.

Тимът на Даниеле Де Роси откри резултата чрез Пауло Дибала от дузпа в 59-ата минута. Радостта обаче не трая дълго време, тъй като Йенс Каюсте изведе Матиас Оливера в наказателното поле и той с премерен удар изравни резултата.

В 73-ата минута вратарят на Рома Миле Свилар направи страхотно спасяване срещу Виктор Осимен. Звездата на Наполи Хвича Кварацхелия падна в наказателно поле десет минути преди края и поиска дузпа, която не беше отсъдена в първия момент от рефера, но след преглед със системата ВАР нарушението бе потвърдено. Така Вистор Осимен вкара за 2:1 от дузпа в 84-ата минута в десния ъгъл, след като изкача до последно накъде ще тръгне вратарят.

В 89-ата минута Тами Ейбрахам от Рома вкара с глава за 2:2, като в първия момент голът му бе отменен заради засада, но след видео преглед бе потвърден.

Така Рома събра 59 точки и остана на пето място, което дава право на участие в Шампионската лига, а Наполи е на осма позиция с 50 пункта.

В друг мач от кръга Аталанта се наложи над Емполи с 2:0. Марио Пашалич откри за бергамаските от дузпа в края на първата част, а Адемола Лукман направи 2:0 ведната след почивката. Така Аталанта се доближи на две точки от петия Рома и все още е в борбата за групите на Шампионската лига.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!