Наполи победи гостуващия Милан с 2:1 в един от най-интригуващите мачове от 13-ия кръг на Серия „А”и дръпна с 4 точки аванс на върха.

Лоренцо Инсиние (33) се откъсна зад защитата на „росонерите” и прати топката в мрежата на Джанлуиджи Донарума за 1:0. Съдията Даниеле Довери първо се довери на своя асистент, който отсъди засада, но след това с помощта на видеоповторение зачете гола. До края на полувремето домакините продължиха да играят по-добре и при една ситуация Инсиние удари лявата греда, но този път бе в положение на засада. Сусо от гостите пък се контузи и бе заменен от Андре Силва.

Неаполитанците доминираха и след почивката, като на няколко пъти пропуснаха да удвоят аванса си след чудесни намеси и на Донарума. Първо Мертенс излезе сам срещу него, а след това и Марек Хамшик бе спрян от 18-годишния вратар. Гостите нито веднъж не застрашиха вратата на Пепе Рейна.

Влезлият като резерва Пьотър Желински (72) удвои преднината на домакините с удар с левия крак. Милан се хвърли в атака, а Наполи търсеше трети гол на контраатака. В добавеното време Алесио Романьоли (90+1) вкара почетно попадение за гостите и оформи крайния резултат.

След успеха си Наполи събра 35 точки и има аванс от 4 на върха пред Ювентус, който е с мач по-малко и утре гостува на Сампдория в Генуа. Милан е седми с 19 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"